Много жени се страхуват да кажат не“. Особено що се

...
 
Много жени се страхуват да кажат не“. Особено що се
Коментари Харесай

„Съпружески дълг“: защо трябва да се научите да казвате „не“, когато нямате желание за интимност

 

Много дами се опасяват да кажат „ не “. Особено що се отнася до интимните връзки. Съпругите се опасяват, че това сигурно ще отблъсне, обиди мъжа им. Поради това доста от тях се принуждават да отговорят на желанието на брачна половинка за фамилиарност, даже когато не им се желае. Но това не бвва да се случва. Ето за какво

 

Женското тяло е комплицирана система, която зависи от разнообразни фактори. Желанието на дамата може да зависи от етапите на цикъла, изменящите се хормонални равнища (например бременност, кърмене, менопауза, стрес). И като цяло, в един миг, нежеланието за интимна непосредственост е изцяло обикновено за всеки човек по принцип.

 

Много е значимо да разберете за себе си – с какво е обвързвано това отвращение. Важно е да разберете, че ние самите сме виновни за нашето либидо. Ако е „ заспало “, тогава е значимо да разберете каква е повода. Може би това е просто отмалялост и тогава би трябвало да се погрижите за себе си и да си починете, да възстановите силите и енергийното си равнище. Но има и по -сложни, скрити аргументи.

 

Ако двойката има здрави граници, тогава всеки сътрудник има право да откаже интимността. А елементарното „ нямам въодушевление “ и „ не желая “ се възприема от другата страна без експанзия и засегнатост. Проблемите стартират, когато отводите станат систематични. Тоест единият от съпрузите към този момент не желае другия.

 

КАКВО ВЛИЯЕ ВЪРХУ ЖЕЛАНИЕТО НА ЖЕНАТА?

Проблемите във взаимоотношенията на двойката или самостоятелни психически усложнения. Може би в връзките се е натрупало възмущение или яд и по тази причина не желае фамилиарност. Често се случва проблемите в леглото да отразяват неразбираеми спорове в други области – да вземем за пример финансови.

„ Домакинство “. Също по този начин се случва, че искрата, романтиката, изцяло напущат пространството на двойката и никой не желае да поеме отговорност за ободряване на връзката и вдъхване на сила в тях.

Липса на наслаждение и задоволство. Много дами не изпитват оргазъм по време на фамилиарност, тъй че ласките в леглото може да не са толкоз забавни за тях. В този случай ще бъде потребно за една жена – сама и дружно с сътрудник – да стартира да изследва своето тяло си и да откри това, което й доставя наслаждение. Важно е и по какъв начин сътрудникът се грижи за удоволствието на дамата, тъй като в случай че мисли единствено за себе си, дамата надали ще гори от предпочитание.

Комплекси и подправени настройки. Често повода за „ спящата “ фамилиарност са комплекси („ нещо не е наред с тялото ми, миризма, усет “ и т.н.) или психически блокажи („ желанието за обич е нещо неприятно “, „ милувки те в леглото са неприлични “, „ не съм развратна жена „ и други). Обикновено те ни се внушават в детството – от фамилията или обществото. И тогава е значимо да чуете гласовете на други хора и да преосмислите сходни вярвания.

Запомнете – всеки има потребност от милувки в леглото. Какво се случва,когато интимната връзка се трансформира в „ услуга “, която една жена надали не прави на мъжа си?

Очевидно казусът е в патриархалните следи: преди брачната половинка е трябвало да се подчинява на брачна половинка си – в това число в леглото. Днес тази концепция провокира митинг, който може да стигне и до другата прекаленост – отхвърлянето на интимността, която сякаш е нужна единствено на мъжа.

Но в здравите връзки интимният акт сближава сътрудниците и нормално това би трябвало да е прелестно и за двамата. И в случай че не приказваме за принуждение, тогава има смисъл да разберем дали подобен метод е подходящ в нашите действителни взаимоотношения. Може би лишавайки брачна половинка си от секс, ние лишаваме и себе си?

ЗА ИЗПЪЛНЯВАНЕТО НА „ СЪПРУЖЕСКИЯ ДЪЛГ “

Когато една жена е в несъгласие с нейната потребност от милувки или е израснала с предубеждения към тях, тя може да смята това за съпружеско обвързване. Ако не си позволим да кажем „ не “ и постоянно се принуждаваме да бъдемч интимни, привличането към колегата ни може да изчезне изцяло.

 

Защо ни е мъчно да откажем на мъжа си, когато няма предпочитание? И можем ли да го проявим, когато се появи? Много е значимо да си отговорите на тези въпроси.

 

Отношението към интимните милувки като обвързване доста утежнява както качеството на половия живот, по този начин и прочувствения декор на връзката. Неприятно е за мъжете да усещат, че една жена се насилва. Много по -приятно е и за двамата, когато дамата прави обич, желаейки го.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР